Dovolená na Šumavě vol. 2

Nevím, jak to máte vy, ale já nejsem člověk, který by si potrpěl na dovolenou u moře nebo obecně v zahraničí. Nepatřím mezi ty, kteří půl roku dopředu brouzdají po cestovkách a hledají svůj pobyt snů. Právě naopak. A tak jsme i letos s přítelem vyrazili na dovolenou na Šumavu. Pokud jste minuli článek z loňského roku, můžete si jej přečíst tady.

 

Opět jsme si na týden propůjčili tchánovo venkovské panství a ponořili se do zaslouženého relaxu. Tedy aspoň částečně. Společnost nám opět dělaly ovečky, kachny a tentokrát i kočička. Večery jsme trávili u grilu, dny cestováním. Zkrátka velká pohoda.

 

Hned první výlet se konal v den našeho příjezdu. Zavítali jsme na Hollywood US cars do Holýšova, což je největší sraz amerických aut v Česku. K vidění bylo opravdu všechno možné od skutečných historických kousků, přes dobře známé klasiky až po americké trucky. Akce je to na celý víkend, a pokud se vydáte jen na jedno odpoledne, pravděpodobně budete trošku nespokojení s vysokým vstupným, ale jestli vás zajímají auta a chcete vidět zase něco trochu jiného, určitě doporučuji.


 
Navštívili jsme také malou dřevěnou rozhlednu nedaleko našeho přechodného bydliště. Kubíčkova skála a vyhlídka u Tlumačova je opravdu maličká, ale je to přesně to místo, kde si dokážete představit poklidný odpolední piknik.

 

Další vyhlídkou byla rozhledna svaté Markéty nedaleko Dlažova. Vede k ní pěší cesta lesem, a pokud nechytnete jako my silný vítr, je to opravdu moc hezké místo. Hned vedle rozhledny je také krásná kaple.

 

Chtěli jste někdy navštívit Stonehenge, ale nechtělo se vám cestovat tak daleko? Tak nezoufejte, protože jeden takový máme i v Česku! Srbický stonehenge jsem objevila úplnou náhodou a byla jsem hodně překvapená, že něco takového vůbec tady máme. Můžete se projít mezi, ale i pod těmito majestátnými kameny (a modlit se, aby to na vás nespadlo).

 

Vrcholem našeho výletu byla návštěva Německa. Přesněji stezky korunami stromů v Bavorském lese – Baumwipfelpfad, město Neuschönau. Jestli jste někdy navštívili stezku na Dolní Moravě, Lipně nebo v Jánských Lázních, čeká vás něco podobného. Sama jsem v Česku navštívila pouze tu na Dolní Moravě a musím říct, že tohle se absolutně nedá srovnat.

Ta německá stezka je totiž opravdu obrovská. K samotné rozhledně vede skutečně stezka vinoucí se mezi korunami stromů, kterou lemují informační panely a různé drobné aktivity (i v češtině!). A výhled je krásný! My jsme tedy nechytli zrovna nejlepší počasí, ale umím si představit, že za sluníčka to musí být hotový ráj.

 

Protože nás z Německa nakonec vyhnal déšť, zavítali jsme ještě do Klatov. Tam jsme navštívili místní katakomby, které jsou nově otevřené a ukazují návštěvníkům život jezuitů v Klatovech. A nebyli bychom to my, abychom zase nevylezli na nějakou věž – tentokrát na Černou věž. Pokud se sem někdy rozhodnete vydat, předem upozorňuji, že cesta nahoru je opravdu křivolaká. Nečekejte žádné pěkné schodiště, to je naopak velice rozmanité, a malým překvapením je, že vstupné se platí až úplně nahoře. Takže jestli v půlce stoupání ztratíte plíce, aspoň jste je ztratili zadarmo, haha.

Komentáře

  1. Krásne fotky. Verím že si si voľno užila. Ja som to moje strávila doma, ale bolo to fajn. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky